Administrar

Xisco Dalmau

PERQU╚ NO A LES MANIFESTACIONS CONTRA EL DECRET DE SELECTIVITAT I ALTRES HERBES...

xiscod | 21 Octubre, 2008 18:10

Davant les manifestacions que, potser demà, es produeixin a Palma o altres indrets, sobre l'Espai Esuropeu d'Educació Superior i el Decret de Selectivitat, m'agradería aclarir, la posició que sempre hem defensat des de Joventuts Socialistes i també com a Partit Socialista:

La selectivitat no serà més dura, tal i com afirmen alguns, ens el contrari: es més justa perquè garantitza l’objectivitat de la prova i la seva avaluació com un procés clar, adequant-se  al currículum de batxillerat.  Es redueix també el temps màxim d’examen que passarà de les tres hores de les que disposen els alumnes per realitzar proves de comentari de text, a una hora i mitja.

No posa traves a l’accés a carreres universitàries més demandades. Es integradora. Reunirà tota la normativa dispersa en diferents regulacions de les distintes modalitats d’accés a la universitat, tenint en compte a la població immigrada i als majors.

El que si sera: Una reforma necessària al servei de l’alumnat.

Beneficiarà als i les estudiants.La prova que es realitza des dels anys 90 s’ha quedat obsoleta i mitjançant aquesta reforma s’adapta a l’actualitat.Respecte al procés de Bolonia, no em queda massa a afegir, la Universitat de les Illes Balears ja ha posat a exposició pública les diferents modalitats de graus que fan referència a les actuals carreres. Un procés més que tancat, qua això si, s'ahurà de traslladar als joves per que en coneguin i s'informin de les caracteristiques bàsiques i el procés de transformació de les carreres als cicles de grau. 

La nova selectivitat, a més  a més:

SERA UNA APOSTA PER L'EDUCACIÓ PÚBLICA

És l’única manera de conèixer el nivell de l’alumnat de centres privats i concertats. 

 

SERA UN SISTEMA MÉS MODERN I MÉS LLIURE

Amb més alternatives, amb major autonomia i que en el seu desenvolupament incidirà en l’augment de la capacitat dels nostres estudiants. 

SERA MÉS FLEXIBLE

Oferirà més opcions a l’alumnat augmentant la capacitat d’elegir: a cada un dels exàmens de la part general, els estudiants podran elegir abans de tot, tant l’assignatura comú, com la modalitat de la que vulguin examinar-se.Oferirà la possibilitat de pujar nota en qualsevol moment. No tendra límit de convocatòries.

SERA MÉS ESPECIALITZADA

Estarà enfocada a la carrera preferida per l’alumne.                        

SERA OBJECTIVA I MÉS CLARA

Protegeix els drets dels estudiants, augmentant els seus drets, comptant amb una avaluació més clara i objectiva. 

CONTRIBUIRÀ A LA MADURESSA DELS ESTUDIANTS

Per permetre a l’alumne a prendre decisions sobre les matèries en les que ha de rendir més, es a dir, sobre el seu futur. 

INTRODUEIX UN EXAMEN ORAL DE IDIOMA

La prova oral de idioma estranger es una idea que es ve estudiant des de fa uns anys i ara sembla que serà una realitat, encara que la mesura entrarà en vigor entre els anys 2011- 2012 i s’estudiarà la viabilitat de la mateixa.

Comentaris

  1.  
    Re: PERQU╚ NO A LES MANIFESTACIONS CONTRA EL DECRET DE SELECTIVITAT I ALTRES HERBES...

    http://www.elpais.com/articulo/sociedad/selectividad/idiomas/elpepisoc/20081026elpepisoc_2/Tes

    senyorx | 02/11/2008, 12:01
Afegeix un comentari

Els comentaris sˇn moderats per evitar spam. Aix˛ pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

Amb suport per a Gravatars
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS