Administrar

Xisco Dalmau

BOLONYA SI, DEMAGĎGIA NO!

xiscod | 16 Desembre, 2008 17:39

Aquests dies es torna a parlar molt del Pla de Bolonya, i dic que es torna, perquè precísament d’aquest tema em vam parlar molt ja fa uns anys.

Soc conscient de que els joves universitaris i els que encara no ho son, estan neguitosos per conèixer com els hi afectarà aquesta nova realitat als seus estudis. Puc coincidir fins i tot en alguns aspectes que crec que son preocupants, com per exemple la mancança informativa, però el que no puc permetre de cap manera, és que alguns comentin falsedats sobre el que és en realitat Bolonya.

Bolonya NO és cap privatització encoberta de la Universitat. La universitat te bona salut financera, i existeix el compromís de diferents administracions de seguir sustentant aquesta subvenció, com no pot ser d’altre manera.

Bolonya NO significa un augment de les taxes universitàries. Aquestes taxes les decideix la pròpia universitat dins d’una pinça establerta des del Govern Central i d’acord amb l’augment del IPC.

Bolonya NO significa 8 hores diàries de classe i estudi. Amb el nou sistema de crèdits ECTS, es quantifica no tan sols el temps de classe presencial, sinó l’estudi propi, la investigació i la maduresa personal de l’alumne.

Bolonya SÍ és una altre concepte d’aprenentatge, no és un canvi de contingut, sinó un canvi en la forma d’aprendre aquest contingut.

Bolonya SÍ implica un protagonisme més actiu, més creatiu, més crític i més participatiu de l’alumne, enfront al model dominant, massa receptiu i passiu.

 Bolonya SÍ és la promoció  de la cooperació europea i de la mobilitat dels estudiants i professors dins l’àmbit de la Unió Europea.

Bolonya SÍ és una nova cultura centrada en l’autonomia universitària tenint present la responsabilitat social, la dedicació a la investigació, el servei a la societat, la competitivitat internacional, l’excel·lència acadèmica i la globalització solidaria.

I de tot el demés en podem discutir.

ELS NOUS REPTES DE JSIB

xiscod | 02 Desembre, 2008 12:59

Ja hem passat el 13 Congres de JSIB. Ha estat interessant exposar, debatre i compartir els reptes que ha d’assumir JSIB en aquesta propera etapa.Ja vaig dir que el nou rumb iniciat ara fa tres anys, s’ha d’enfortir per millorar encara més la nostra organització.

Tenim la responsabilitat de traslladar a les institucions on governam els socialistes, la realitat social dels joves de les nostres illes. Som l’eix connector entre societat i institucions i això ho hem d’aprofitar.

L'inconformisme amb  la nostra realitat ens ajudarà a lluitar per allò que consideram que ha de canviar.

En David, sempre diu que les persones passen, però les idees perduren i això és el més important per Joventuts Socialistes de les Illes Balears.

La nova comissió executiva és un fidel reflex d'aquesta premisa: conjuga l’experiència amb la renovació i això sempre es bo per fer les coses com toca.

Estic molt il·lusionat per la reelecció com a Secretari General de JSIB. És una organització que m’ha vist créixer política i humanament i de la que he fet molts bons amics i amigues.

Gràcies i enhorabona a tots els que teniu noves responsabilitats, però sobretot als que heu participat i generat debat. 

Salut!

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS