Administrar

Xisco Dalmau

AFRONTANT EL PRĎXIM CONGR╔S DE JSIB

xiscod | 25 Novembre, 2008 08:18

El proper congres de Joventuts Socialistes de les Illes Balears, ja està aprop.

M’ha correspost com a Secretari General, organitzar un procés en el qual ara tenc un nou paper. Ara em correspon presentar-me com a candidat a la reelecció.

Vull deixar clar que assumeix el fet de tornar-me a presentar com a Secretari General, primer de tot perquè me segueix il·lusionant aquesta organització, de la mateixa manera que el primer dia que em vaig afiliar a l’any 2000.

Però també per responsabilitat, perquè ser el Secretari General de JSIB, a més d’una il·lusió, és una responsabilitat davant els militants, en primer lloc, i també davant els joves que han votat socialista i volen veure amb nosaltres, un reflex de la societat.I també per responsabilitat amb la història.

La historia que porta Joventuts Socialistes com a bagatge i que ha estat en molts de moments, una història tràgica i  també heroica.

He de dir, abans de seguir, que estic molt agraït als companys que han format part del meu equip els darrers anys. Hem estat un bon equip, amb alts i baixos, com tots, però un equip feiner, engrescat i carregat d’ il·lusió que ha tingut la sort de liderar la renovació dins el partit: el PSIB-PSOE ha confiat, més que mai en la història, en Joventuts Socialistes.

Regidors i regidores, conselleres insulars i diputats joves són una bona noticia per JSIB. No crec que això sigui dolent, sinó el contrari.

Deia que ha tingut alts i baixos, hem crescut amb militància, hem incorporat gent més jove i sobretot, hem tengut un actiu d’oposició al PP de Jaume Matas.

Ara vivim un moment molt diferent, hem de posar els ciments de les JSIB del futur: feina d’equip, il·lusió i compromís.

Al principi, deia que me il·lusionava tornar a ser Secretari General, però per ajudar a donar aquest nou impuls, el meu equip i jo tenim el convenciment, les ganes i la responsabilitat de incorporar una nova generació de joves socialistes, recentment incorporats, a la nostra organització.

Hem fet federacions a totes les illes i ara amb més compromís per una nova etapa, estem decidits a estar més presents al territori, a la xarxa social juvenil i als diferents àmbits socials.

Crec que puc liderar aquest equip amb la responsabilitat que ens pertoca començar una nova etapa dins Joventuts Socialistes de les Illes Balears.  

PARLANT DE DISL╚XIA

xiscod | 18 Novembre, 2008 15:06

Volia penjar un post ja feia dias, sobre els actes organitzats fa unes setmanes des de Disfam, l'associació de dislèxia i familia de les Illes Balears i que també va comptar amb el suport de la Federació Espanyola de dislèxia (FEDIS).

Sincerament era necessàri tenir present aquesta realitat educativa i social. Existeixen molts de casos de nins i nines dislèxics que no es detecten i s'arriba a un fals diagnòstic, fruit d'un gran desconeixement. Disfam ajuda cada dia a que això no passi i sobretot a que la dislèxia no sigui sinònim de fracàs escolar.

M'agradaria des d'aquest petit espai dins la xarxa agraïr la tasca de totes les families que formen part d'aquesta organització, així com també la d'Araceli Salas i Iñaki Muñoz, ambdues persones molt entranyables i capacitades per afrontar els reptes de futur de l'associació: queda molt a fer!.

Enhorabona també per ajudar a conèixer la realitat de molts  d'infants, amb la celebració anual del Congrés de Dislèxia i sobretot, cal donar-vos també l'enhorabona per l'èxit de la Gala per la dislèxia.

A tots, enhorabona!

RAJOY DIU: "QUE LOS VALORES DEBEN APRENDERSE EN CASA"

xiscod | 13 Novembre, 2008 17:28

Avui matí, escoltava l'entrevista a Mariano Rajoy, a una de les ràdios més importants.

Durant la tertulia, han sorgit a la llum diferents temes, molts d'ells, que més endavant crec que caldrà tractar i debatre. Entre d'altres, n'hi ha un amb el que he quedat assombrat, el punt de vista de Mariano Rajoy envers l'assignatura d'educació per la ciutadania.

Segons ell, és una assignatura totalment innecessària, perquè: "los valores deben aprenderse en casa". Així de clar!.

Sap greu que un home que representa al partit més important de l'oposició no conegui ni d'aprop la realitat de les families espanyoles. Poques son les que poden dedicar tot el seu temps a l'educació dels seus infants, ja que la complicada estabilitat entre feina i familia, és avui en dia una assignatura pendent per les administracions públiques.

Apostem per la conciliació, però oferint eines que ens ajudin a resoldre conflictes basats en la mancança de valors ciutadans i democràtics dels nostres nins i nines. Jo no vull entendre tan sols, educació per la ciutadania com assignatura que eduqui en aquests valors, essenscials per la salut del nostre sisitema democràtic, sino que mantengui a l'alumne de peus enterra amb la realitat social que vivim dia a dia.

El coneixament és l'essència de la vida!

 

L'AJUNTAMENT QUE ESCOLTA ALS CIUTADANS

xiscod | 10 Novembre, 2008 10:21

Aquesta és en definitiva la frase que mereix l'Ajuntament de Palma: un Ajuntament que fa la feina com toca, escoltant als ciutadans, mantinguent els objectius de principi de mandat i donant respostes a les inquietuts i preocupacions dels palmensans.

La reivindicació de la Plataforma Parc de les vies i la seva fusió amb Son Fuster serà una realitat.  Aquesta ha estat la noticia de la setmana i crec que es just que em parlem.

Fa molts d'anys que la Plataforma Parc de les Vies fa pública i es manifesta per un canvi de model i d'ús, per en definitiva, reinventar Ciutat. Ara, després de molt de temps de lluita i reivindacions serà una realitat. Però ho serà perquè, a diferència d'abans, hi ha un Ajuntament receptiu, que escolta i que proposa solucions a problemes que no haurien d'haver sorgit si el consens i el diàleg fossin la màxima d'alguns ppartit ppolitics.

Enhorabona a tots!

EL TSJIB DESESTIMA EL PRIMER RECURS CONTRA EDUCACIË PER LA CIUTADANIA

xiscod | 06 Novembre, 2008 16:01

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears, ha desestimat el primer recurs presentant en contra de l'asignatura d'Educació per la Ciutadania.

És una molt bona noticia pels que ens consideram demòcrates i som conscients de que al sistema educatiu cal educar amb valors. Aquest esforç per completar una educació que desprengui respecte, tolerància i igualtat, entre d'altres elements, és bàsic per aconseguir entre tots que l'educació sigui l'eix vertebrador de la nostra societat.

Cal dir que persones que hagin demanat l'objecció de l'assignatura pels seus fills/es, son ben pocs a les illes, però torn a insistir en lo significatiu que és que el TSJIB es pronuncii envers aquest tema que alguns han utilitzat com arma política

OBAMA PRESIDENT!

xiscod | 05 Novembre, 2008 08:07

A la fi!. Ha arribat el dia en que podem celebrar la victòria d'un afro-americà, com a president dels Estats d'Units d'Amèrica.

Un elevat percentatge de participació, entorn a un 66% ha donat la victòria als demòcrates: els qui, des del primer moment van apostar pel canvi en la politica de la White House.

Nuevo Mèxico i Virginia, ha canviat de color, ara son demòcrates. En el cas de Virginia, feia 40 anys que votava republicà, fins ahir.

Ohio, Florida i Pensilvània han estat decissius per la victòria de Barack Obama. Tots aquests estats es sumen a California, Illinois, Nevada, Oregon, Minseota, Wisconsin, Iowa, Michigan, Indiana... i tant d'altres que ara son blaus, el color dels demòcrates americans.

L'ús de les noves tecnologies ha estat clau per Obama, destacaría el Facebook, com element important dins aquesta estratègia. Amb això, ha aconseguit arribar a un teixit social molt important, que sembla li ha donat la confiança: els joves.

Ahir ja ho deia, tot aquest índex de participació tan elevat, la implicació dels joves i un discurs fresc i totalment nou m'ha recordat a la victòria de Zapatero l'any 2004.

 

Enhorabona americans/es!. Ara si, anau pel bon camí!

I HAVE A DREAM

xiscod | 04 Novembre, 2008 14:40

I have a dream, aquesta va ser la famosa frase, títol del discurs, que Martin Luther King va pronunciar aquell 28 d'Agost de 1963, al Lincon Memorial de Washington.

45 anys després es compleix el somni, independentment de que Obama guanyi o no les eleccions, aquesta fita electoral haurà supossat un abans i un després a la història per la igualtat de drets i d'oportunitats als Estats Units d'Amèrica.

Obama conjuga totes aquestes sensacions i son bones per la maduressa social dels EEUU. Una oportunitat per demostrar a la resta del mon, que son un exemple de societat diversa i plural, encara que des del meu humild punt de vista, encara els hi queda molt en que avançar. Veurem si van pel bon camí.

Obama ja ha guanyat a un petit poblet de New Hampshire. Un poblet on des de l'any 68 no guanyaven els demòcrates, sens dubte una dada significativa.

Sort!

48 HORES PEL "CHANGE WE NEED"

xiscod | 02 Novembre, 2008 23:03

Hora amunt, hora avall, tan sols ens queden 48 hores per començar a veure previsions, sondejos i finalment, resultats de la competició Obama- Mccain.

Tot el mon està pendent del que passarà. Obama es comporta ja com un president, asseguren uns quants. Pallin aposta fort i es reafirma com a cridada a substituir Mccain per la seva elevada edat... Des d'aqui sembla que pot passar de tot.

Però lo cert, és que és necessari que Obama obtengui el recolzament dels americans, independentment i fent un esforç per oblidar, d'una vegada per totes, el seu color de pell o fins i tot el seus cognoms. Ho superaran els yankis?.

Record ara, aquells crits que durant les manifestacions de la Guerra d'Irak s'escoltaven als carrers de Ciutat: "arrush a n'en Bush!!!". Be idò ara és el moment!

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS