Administrar

Xisco Dalmau

PERQU╚ NO A LES MANIFESTACIONS CONTRA EL DECRET DE SELECTIVITAT I ALTRES HERBES...

xiscod | 21 Octubre, 2008 18:10

Davant les manifestacions que, potser demà, es produeixin a Palma o altres indrets, sobre l'Espai Esuropeu d'Educació Superior i el Decret de Selectivitat, m'agradería aclarir, la posició que sempre hem defensat des de Joventuts Socialistes i també com a Partit Socialista:

La selectivitat no serà més dura, tal i com afirmen alguns, ens el contrari: es més justa perquè garantitza l’objectivitat de la prova i la seva avaluació com un procés clar, adequant-se  al currículum de batxillerat.  Es redueix també el temps màxim d’examen que passarà de les tres hores de les que disposen els alumnes per realitzar proves de comentari de text, a una hora i mitja.

No posa traves a l’accés a carreres universitàries més demandades. Es integradora. Reunirà tota la normativa dispersa en diferents regulacions de les distintes modalitats d’accés a la universitat, tenint en compte a la població immigrada i als majors.

El que si sera: Una reforma necessària al servei de l’alumnat.

Beneficiarà als i les estudiants.La prova que es realitza des dels anys 90 s’ha quedat obsoleta i mitjançant aquesta reforma s’adapta a l’actualitat.Respecte al procés de Bolonia, no em queda massa a afegir, la Universitat de les Illes Balears ja ha posat a exposició pública les diferents modalitats de graus que fan referència a les actuals carreres. Un procés més que tancat, qua això si, s'ahurà de traslladar als joves per que en coneguin i s'informin de les caracteristiques bàsiques i el procés de transformació de les carreres als cicles de grau.  (Segueix)

DIA DE ACCIËN BLOG 2008: LA IMPORTANCIA DE LA SOCIEDAD DEL BIENESTAR

xiscod | 14 Octubre, 2008 22:28

Precisamente ayer, un diario de gran tirada en Mallorca, publicaba una noticia relacionada con el aumento del número de familias que no pueden pagar vivienda y alimentos.

Me gustaría hacer un especial inciso a esta noticia, precisamente hoy que se celebra el Blog Action Day  dedicado este año a uno de los principales problemas que seguimos viviendo a diario a nivel mundial, pero que no entiende de fronteras,  y que también está presente en nuestro país, en nuestra comunidad autónoma, en nuestra ciudad, incluso en nuestro barrio: la pobreza.

No tendría que ser hoy el único día, que nos diera la oportunidad de reflexionar sobre el tema que nos ocupa. Pero que lo hagan el mismo día, miles de personas de diferentes países, con diferentes lenguas, y distintas culturas, es, desde mi punto de vista, un ejercicio de responsabilidad y concienciación del que hablaremos muchísimo, más allá de las 24 horas que tiene un día.

 (Segueix)

VICENă TUR MART═

xiscod | 09 Octubre, 2008 13:13

Vicenç Tur, des d'ahir nou batle de Maó i el batle més jove de les Illes Balears, mereix almenys una petita distinció, no tan sols personal, sinó també des de l'organització a la que represento.

Des d'aquest petit i a vegades oblidat espai dins la xarxa, vull felicitar al company i amic, Vicenç per la seva nova responsabilitat com a batle de la principal ciutat de Menorca: Mao.

Esser jove i dedicar-se a la politica, no és fàcil. Però quan una persona com en Vicenç dur la passió cap a la politica dins, és dificil no tenir un sentiment, una comprensió i una visió personal i inconformista de la realitat que ens envolta.

Vaig conèixer en Vicenç ja fa uns anys. La seva trajectòria tant acadèmica, com política em va sorprendre més, que el fet de que ahir, gràcies a aquest bagatge, assumis la batlia de Mao.

En Vicenç, va participar a unes jornades formatives que vam organitzar des de JSIB, amb l'intenció de fer-nos 5 cèntims de la realitat que vivia Menorca fa dos anys i mitg. Un Consel del que ell era director insular i que patía constantment la humiliació i l'ofegament del Govern Matas cap a l'illa on els socialistes governavem.

El seu discurs, no se si preparat o no, va esser una mostra de la facilitat i capacitat seva per llançar aquell missatge que de vegades, no és gens fàcil transmetre i en ocasions, també es dificil d'entendre. Però ell, va demostrar que ho tenia bo de fer!.

D'en Vicenç tothom destaca la seva paciència, dedicació, comprensió i humanitat d'una persona que es dedica al servei public que és la política. I que és molt d'agraïr en aquests temps que correm, on algun partit es dedica constantment a fer tot el contrari, a desprestigiar-la.

Se cert que en Vicenç te un fort compromís amb els maonesos i maoneses i les politiques que es duguin a terme des del seu Ajuntament no tan sols seràn les encertades, sinó que de ben segur seràn model a seguir per la resta de corporacions locals.

Vicenç, enhorabona, salut, passió i endavant!

ELLA

xiscod | 07 Octubre, 2008 17:29

Diu que no posa la ma al foc per cap membre del seu partit. Resulta, si més no, curiós que la màxima representant d'un partit polític, que ha estat elegida pels militants del seu partit i que supòs, que deu esser gràcies a la confiança que els seus afiliats han dipositat amb ella, no demostri confiança d'ella cap a la resta dels seus afiliats.

Tot això, no es res més que una maniobra, per desvincular-se de tot allò que pugui passar i que tengui com a protagonista algun membre del seu PPartit.

Però no oblidem que era la Vicepresidenta del Govern de les Illes Balears, màxima responsable després de'n James. I no en sap res de tota aquesta trama de corruPPció?. Es un poc extrany...

 

DESCOBRINT FACEBOOK

xiscod | 02 Octubre, 2008 17:10

Fa uns dies que vaig crear un perfil a Facebook. Tothom em parlava del mateix i efectivament, quan vaig esser dins, vaig descrobrir una gran quantitat d'amics, companys, etc que ja tenien un espai a facebook.

Toni Andújar, militant de Joventuts Socialistes, va explicar aquest sistema el passat divendres, quan presentava el bloc i el facebook de Joventuts Socialistes de Calvià. Em va atreure la idea de contar tot el que fas i el que la gent fa, a més de poder compartir fotos, opinions, comentaris...

Una eina, per a mi nova, que intentaré anar descobrint amb més profunditat al llarg dels propers dies.

Cal dir que des de Joventuts Socialistes de les Illes Balears ja som també a Facebook!.

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS