Administrar

Xisco Dalmau

20 AĐOS DE JUVENTUDES SOCIALISTAS DE CALVI└

xiscod | 30 Setembre, 2008 11:48

El pasado viernes, Juventudes Socialistas de Calvià celebró sus 20 años desde que un grupo de jóvenes comprometidos con la igualdad, la justicia social y la tolerancia, con ganas de iniciar un nuevo proyecto que llegara a los jóvenes calvianers, unieran sus fuerzas y su ilusión para hacer realidad la agrupación local de Juventudes de Calvià.

De la presentación se encargó Silvia Cano, actual secretaria de organización de JSC y Consellera del Consell de Mallorca. Silvia hizo un especial hincapié en los cambios que ha vivido nuestra sociedad en estos 20 años, y los cambios, también, que ha sufrido Calvià. Cambios a peor, desde que el PP gobierna este municipio.

Mané Campos, primer Secretario General de la Agrupación local, relató de forma breve como empezó la idea y quienes integraron ese grupo de gente con la que inciaron su andadura. Le siguió Cosme Bonet, el que fuera Secretario General de Joventuts Socialistes de les Illes Balears y actualmente, Conseller de Presidencia del Consell de Mallorca, que remarcó las dificultades que supone para un jóven luchar por lo que cree justo, más cuando en su etapa como jóven debe decidir sobre su futuro en el mercado laboral, en su aspecto social etc...

También intervino Urko Cuevas, antecesor de Marta de Teba en la Secretaria General de Joventuts Socialistes de Calvià. 

Yo también tuve la oportunidad de dirigirme a todos los compañeros y compañeras con el objetivo de incidir en la necesidad de trabajar por el futuro. Ayer fué tan importante como hoy, pero más importante es el mañana.

Marta, cerró el acto con un recuerdo emotivo hacia todos los que han hecho posible estos 20 años y por los 20 más que vendrán. Yo quiero aprovechar estas lineas para agradecer muchísimo, otra vez el esfuerzo, la dedicación, el trabajo y la ilusión que tanto Marta como Silvia han hecho por y para Joventuts Socialistes.

 

MAGNIFICA NIT DE L'ART

xiscod | 19 Setembre, 2008 11:04

Ahir, els ciutadans de Palma teniem una cita important, la nit de l'art. Va esser una nit plena de gent per totes bandes, una nit on el centre històric de Ciutat es dinamitzà, les terraces de les cafeteries i restaurants estaven plenes, les galeries d'art obertes i carregades de curiosos i una nit carregada de sorpreses.

Qui va sortir ahir vespre al carrer es va trobar actuacions musicals, espectacles de circ, audiovisuals... Tot un conjunt d'elements atractius que cridaven la curiositat de molts. Una nit per recordar i per tornar a repensar el model de Ciutat que volem. Jo vull allò que ahir vaig veure!.

Una ciutat dinamitzada amb l'art al carrer, on molta de gent, malgrat la "bascota" que feia passetjava tranquilament, es trobava amb amics, companys, vëinats... Un exemple de que Palma necessita activitats com aquesta més sovint, segurament des d'altres àmbits i que no tan sols dona vida a la ciutat, sinó també a la curiositat de la gent i al seu esperit crític.

Els meus pares, familiars y companys de partit, que van viure i disfrutar de les activitats diverses que es realitzaven a Palma quan Ramón Aguiló era batle, van patir també la repressió de tot aquest conjunt de dinàmiques al carrer quan el PP governà l'Ajuntament i sembla que ara amb Aina Calvo, s'atraquen de nou aquells temps, on la gent disfrutava de sortir al carrer, admirar i contemplar a més gent.

Semblaque les coses van canviant i millorant a Palma. Era necessàri i ho segueix essent. La gent necessita sortir!.

TORNA A ARRENCAR EL PERIODE PARLAMENTARI

xiscod | 16 Setembre, 2008 13:06

Avui, dimarts ha tornat  a començar el debat al Parlament de les Illes Balears, amb uns quants temes que han provocat una mica de controvèrsia entre els diferents grups.

El PP torna de vacances amb una Proposició no de Llei que va presentar davant comissió d'assumptes socials sobre els drets dels no comunitaris, bàsicament del descompte de residents per a no comunitaris. Un debat innecesari, des de que el Govern de les Illes Balears i el Govern Central fan pases per a solucionar aquest tema.

I un altre dels temes destacats i que el PP ha presentat mitjançant una Proposició no de Llei per urgència sobre la incompatibilitat de la ex-diputada i ex-consellera de Salut, Aina Salom. Per urgència!, és a dir, que el PP necessitava, tal i com ja ha indicat el nostre Portaveu, Antoni Diéguez, denunciar dins un espai polític un tema judicial que res te a veure amb la realitat i que amagava darrera aquesta intervenció una sèrie amenaça del PP cap al Conseller d'Economía, Carles Manera: "o t'atures de investigar els forats econòmiques i els indicis de corrupció dels diferents ex-alts càrrecs del PP o anam cap a la teva dona". Així de senzill i clar.

Un exercici, des del meu punt de vista de irresponsabilitat, demagògia i falsedat que l'actual Partit Popular encara no ha abandonat dins la seva suposada "nova etapa".

 

AVUI COMENăA L'ESCOLA!

xiscod | 15 Setembre, 2008 10:56

Avui comença l'escola per tots els nins i nines de les Illes, i sobre la taula segueix viu un dels temes més importants que ja fa anys que en parlam: el dèficit que arrastra la nostre comunitat en quant a infraestructures educatives.

Son molts els factors que han intercedit per a que aquesta sigui una de lea batalles més important pel Govern, i precisament en paraules del President del Govern, va quedar palès la voluntat i la necessitat de que l'Educació sería el tema més important per aquesta legislatura.

L'esforç important que s'està realitzant per a la creació i posterior incorporació de nous centres educatius, la rehabilitació de centres existents i la possada en marxa de diferents recursos per donar a l'abast a la demanda existent, es evident, i més un dia com avui, on molts de nins i joves estrenen infraestructures.

S'ha d'entendre que la creació de nous centres no és tan fàcil com pareix i que fins i tot és un tema secundari si existeixen eines que dotin les actuals aules dels recursos suficients, però es i ha de seguir essent el principal cavall de batalla de la nostra societat.

DE JORNADES PARLAMENTARIES A MENORCA

xiscod | 06 Setembre, 2008 14:34

S’atraca l’inici del període de sessions del parlament de les Illes Balears i pel que fa a nosaltres, el Grup Parlamentari Socialista, hem celebrat durant els darrers dies les jornades parlamentaries que ens van ajudar a la millora de la coordinació i planificació dels temes que durant els propers mesos seran de veritable importància pel conjunt dels ciutadans i ciutadanes d’aquestes illes.

Ja estan en marxa noves lleis com la de Serveis Socials, o la llei de Barris, importants per afrontar les dificultats econòmiques a les que ens afrontem i que ajudaran a enfortir el sistema del benestar i ajudaran al foment d’una major cohesió social, dos factors importantíssims per aconseguir un model econòmic reforçat i competidor.

SARAH PALIN ENTRE L'ESPASA I LA PARET

xiscod | 03 Setembre, 2008 10:16

Quan em vaig assebentar de la nominació d'una dona com a candidata a la vicepresidència dels EEUU per part del Partit Republicà, em va causa una gran sorpresa: s'en havien adonat els republicans de que les dones no son tan sols "les acompanyants sentimentals dels candidats (tots homes)"?.

Les anàlisi feta de diferents articulistes americans, apuntaven aquesta decissió com a una nova etapa dins "el partit de l'elefant", però les coses sembla que no son tant de color de rosa...

Palin, és una dona "model" dins la societat més conservadora dels Estats Units, una dona cristiana, que defensa els valors tradicionals, els principis conservadors, i que te uan gran fascinació per la caça. Característiques básiques per esser estimada dins el "Republican Party."

Ara comença a sortir a la llum diferents aspectes de la seva familia, en els que no crec que valgui la pena entrar, però si que ho vull fer en els que tenen relació amb la seva condició de politica model.

 (Segueix)

LA MAR MEDITERR└NIA

xiscod | 01 Setembre, 2008 16:23

Aquesta immensitat magnífica anomenada Mar Mediterrània, sorprèn sempre fins i tot als que estem acostumats a conviure amb ella.

La fotografia que encapçalarà a partir d’ara aquest bloc, està pressa des de la Cova de’n Xoroi, a Menorca. Ben igual que la Mar, banya diferents territoris, a mi també m’agradaria poder parlar de diferents aspectes de la vida, encara que la política, n’ocuparà un bon tros.

La diversitat ètnica, cultural i lingüística son diferències que malgrat la paradoxa, ens uneixen dins un context de sentiments, costums i vivències que compartim nosaltres, els mediterranis. 

 

“En aquest gran estany on juguen nens d'ulls negres
hi ha tres continents i una història de segles
els profetes, els déus, el Messies i tot
hi ha un bell estiu que no tem la tardor
en el Mediterrani”

( fragment de la cançó "La Mar Mediterrània", de Georges    Moustaki i Maria del Mar Bonet)

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS