Administrar

Xisco Dalmau

CORRUPPTES!

xiscod | 30 Novembre, 2006 13:40

Quina setmaneta que hem tengut..., li han tret la “careta” al Partit Popular i ha quedat demostrat el seu veritable joc:  un joc brut, corrupte, delictiu, on s’ha demostrat que hi ha molts de militants del pp que tenen les mans brutes de fer “negociets”. Veurem que passa a Sta. Margalida, amb el cas cavallistes, etc… 

El més sagnant, cru i reial, es que han enganxat per falsetat documental, prevaricació, blanqueig de doblers, etc, etc etc, a un director general del Govern Balear que presideix el sr. Matas, el primer govern autonòmic de tota Espanya, que té un cas de corrupció. 

Però fins i tot així, el pp té la barra d’acusar a l’oposició d’oportunisme polític. Oportunisme polític?, és aquesta una afirmació molt greu, però amb aquestes paraules ho va expressar el sr. Rubio a un debat a Televisió de Mallorca. 

No, no és això. Els han pillat “con las manos en la masa”, si, si, és això.   

Salut! 

ACTES PEL 25 NO

xiscod | 27 Novembre, 2006 12:15

Dissabte vam esser a Sóller a la Ballada Popular per la Igualtat que les Joventuts Socialistes de Sóller van organitzar a la Plaça del Ajuntament.

El mateix dia, més tard a Calvià les Joventuts Socialistes de Calvià van organitzar un cine-forum a l'Agrupació Socialista de Calvià. Van projectar la película "Moolaadé", un fidel reflexe de la situació que pateixen les dones a païssos on l'ablació genital femenina és una constant.

Un dissabte ben atapaït d'activitats que va ser tot un èxit!.

25 NO

xiscod | 24 Novembre, 2006 18:20

25 de Novembre, dia de la NO violència contra la dona.Hem estat repartint futlletons a favor de la Igualtat de drets, per la convivència i pel respecte a les portes del IES Bendinat de Calvià.

És important implicar als joves en el projecte feminista reconeixent que el factor gènere és decisiu i que pot tornar a les nostres mans perquè les dones discrimades històricament i encara, puguin prendre les rendes de la seva identitat i projecte de vida. La violència és estructural però la podem canviar: No toleris la violència, denuncia-la.

JOVENTUTS SOCIALISTES DENUNCIA LA MISA EN RECORD DE LA MORT DEL DICTADOR FRANCO

xiscod | 22 Novembre, 2006 13:46

Des de Joventuts Socialistes de les Illes Balears, ahir vam voler manifestar la nostra sorpresa i indignació  per la misa que el passat dilluns a vespre va tenir lloc a l’Esglèsia de Sant Sebastià i que va ser organitzada per la Fundació Francisco Franco.

 

Com a joves i socialistes no podem tolerar que fundacions com l’esmentada anteriorment, encara és dediquin a fer apología del feixisme, del franquisme i del nacional-catolicisme que, malauradament, va carecteritzar a Espanya durant 40 anys de repressió.

Salut!

7MANA PER LA IGUALTAT A JOVENTUTS SOCIALISTES

xiscod | 18 Novembre, 2006 12:19

Aquest mateix dissabte, Joventuts Socialistes de les Iles Balears ha participat a la conferència "La llei que tenim, una llei per la dona?", que s'ha celebrat al Centre Cívic de s'Escorxador. Amb aquest acte organitzat per la Plataforma per la Igualtat, hem iniciat tot un seguit d'activitats que es realitzaran aquesta propera setmana.

El divendres, dia 24 a les 14h, repartirem uns futlletons informatius contra la violència de gènera i per la igualtat d'oportunitats, a les portes del IES Bendinat de Calvià.

El dissabte 25 al matí participarem a la concentració pel dia de la No violència de gènere (25-N) que es celebrarà a partir de les 12h a la plaça de Cort de Palma.

I el mateix dia, per finalitzar, projectarem la película "mooladé: protecció" que tendrà lloc a l'Agrupació Socialista de Calvià  (Sta. Ponça),a partir de les 18h de l'horabaixa.

EL NEGOCI DE LA POR LI VA SORTIR RODË

xiscod | 17 Novembre, 2006 12:46

Un vell home àrab musulmà irakí establert a EE.UU des de fa més de 40 anys vol plantar patates en el seu jardí, però llaurar la terra és un treball enorme per a ell sol.  El seu únic fill, Ahmed, està estudiant a França. L’home li envia un mail al seu fill explicant-li el problema:

  "Benvolgut Ahmed: Em sent-ho malament perquè aquest any, no vaig  poder plantar de patates el meu jardí. Estic molt vell per a llaurar la terra. Si tu estiguessis aquí, tots els meus problemes desapareixerien. Sé que tu aixecaries i remouries tota la terra per mi. T’estima molt, ton pare" 

Pocs dies després rep un mail del seu fill:  

"Benvolgut pare: Per tot el que més vulguis, no toquis la terra d'aquest jardí. Aquí és on tinc amagat allò. T’estima molt, el teu fill Ahmed".  

A les 4 de la matinada del mateix dia apareix la policia local, agents del FBI, de la CIA, els S.W.A.T, els RANGERS, els MARINES, Steven Seagal, Silvester Stallone i representants del Pentàgon que remouen tota la terra del jardí buscant materials per a construir bombes, àntrax... el que sigui. No troben res i s’en van.  Aquest mateix dia, l'home rep un altre mail del seu fill: 

"Benvolgut pare: Segurament la terra ja estarà ben remoguda i llesta per a plantar les patates. És el millor que vaig poder fer donades les circumstàncies. T’estima molt, el teu fill Ahmed”

JOVENTUTS SOCIALISTES A ESTRASBURG

xiscod | 15 Novembre, 2006 18:28

El passat dimarts dia 14 de Novembre, Joventuts Socialistes de les Illes Balears, va visitar la seu del Parlament Europeu a Estrasburg.

Aquesta visita va esser gràcies a la ajuda de la nostra eurodiputada Teresa Riera, que ens va donar la oportunitat d'anar a conèixer una de les instituciones més importants no només a Europa, sino jo crec que de tot el mon.

Durant la visita vam poder assistir a una sessió d'una comissió a l'hemicicle del europarlament i participar també en tot un seguit de conferències sobre diversos temes que afecten i que es decideixen a Europa.

Vam contar amb la presència i posterior xerrada dels eurodiputats socialistes: Carlos Carnero, Iratxe García, Raimon Obiols, Josep Calabuig i Javier Moreno, eurodiputat i Secretari General del Grup Parlamentari Socialista al Parlament europeu.

Sens dubte una ocasió que val la pena viure!.

 

 

L'OFICINA JOVE, UNA REALITAT

xiscod | 11 Novembre, 2006 13:35

Ahir vam presentar ‘l’Oficina Jove'  una oficina que pretén servir de pont entre les inquietuds de la població jove de Mallorca i les diferents administracions, fent arribar a aquestes últimes totes les propostes, dubtes i queixes que els joves considerin que han de ser escoltades.  

L'oficina és una eina participativa, similar a la democràcia directa, i que està formada per una xarxa de càrrecs electes, a més de ser el nexe d'unió entre els ciutadans joves i l'administració.

Aquesta oficina jove esta formada per 23 càrrecs electes dels quals 19 corresponen a regidors, un a un membre d’una junta de districte i tres a consellers insular. La nova agència, estarà situada a la seu de la Federació Socialista de Mallorca. 

A l'acte de presentació, que va tenir lloc a la seu del PSIB-PSOE, van acudir els consellers Cosme Bonet, Pilar Sansó i Toni Nadal, la regidora a Manacor, Xisca Marey, i jo mateix com a regidor de Palma.

EL CAS "BOTIGUETA"

xiscod | 10 Novembre, 2006 11:39

S’altre dia em contaven que un home tenia un botigueta de queviures, on hi venia de tot: d’aquestes botiguetes que hi trobes tot el que et pot fer falta en un moment donat.

Però el tema del petit comerç no és el que ens ocupa ara… Suposeu que l’amo d’aquesta botigueta com que té molts de clients perquè té productes de “primera” decideix deixar de pagar el lloguer del local que ocupa la seva botigueta i es decideix a construir una botiga moooolt més grossa. 

Això li implica una gran despesa econòmica, però com que és pel be de la ciutadania, o més ben dit, pel be dels seus clients/es (ell es una Societat Anònima), demana a les institucions una ajuda per afrontar aquest cost. 

L’amo no se’n dona compte de que tal vegada, el fet d’ampliar la seva botigueta no li donarà els fruits que espera, i que si deixa de tenir clients, haurà d’abaratar els productes de la seva botiga, i ja no seràn productes de “primera”, sinó de “segona”. 

Però ell només veu que com més gent, més clients, i com més clients, més doblers. I això no es tot, perquè ara l’amo no sap si comprar un solar o aprofitar el solar que ja te en lloguer per contruir un graaaaaaan edifici de vivendes de devers 22 plantes, o un centre de convencions de 5.200 m2, o un centre comercial de 26000m2, no ho té gaire clar, encara...  

Be, no se si vos sona aquest cas a alguna de les noticies que han protagonitzat l’actualitat aquesta setmana. En tot cas, que quedi clar, que jo soc client d’aquesta botigueta i no m’agrada gens cap de les propostes.

JOVENTUTS SOCIALISTES A L'ACTE DE INAGURACIË DE LA FEDERACIË ARGENTINA A MALLORCA

xiscod | 09 Novembre, 2006 01:07

Ahir, dimecres Joventuts Socialistes,convidats per l'Associació "jóvenes del mundo", va assistir a la inaguració del local de la Federacion de Casas Argentinas en Mallorca. Aquesta Federació, compta amb més de 11 associacions membres.

Hi vam anar na Miriam Muñoz, secretaria general de Joventuts Socialistes de Palma, na Aina Rado, diputada del PSIB-PSOE al Parlament de les Illes Balears i jo mateix. A la inaguració, entre d'altres autoritats hi havia el delegat de Govern, Ramón Socies, que ha aprofitat per dirigir unes paraules a tots els argentins que han viscut i encara viuen la dificil aventura de deixar el seu país i cercar un lloc on poder sentir-se còmodes i tranquils, com l'exemple de Mallorca.

Socies amb una estrofa de l'himne de Mallorca, La balanguera, ha deixat clar quin ha de ser el sentit de la integració dins la nostra societat intercultural: "Sap que la soca més s'enfila, com més endins pot arrelar".

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS